Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan ERDOĞAN Mesajında şu ifadelere değindi;

2ab1cbda 1f3e 4faf ba10 d5cb13e249e5

19 Mayıs 1919 tarihinin Milli Mücadelenin fitilinin ateşlendiği tarihimizde önemli bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Başkan Erdoğan; Öncelikle belirtmek isterim ki, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde başlatılan Kurtuluş Savaşı'nda 9 aylık bebeği ile cepheye silah taşırken donarak şehit olan kahraman Türk kadını Seydilerli Şerife Bacımızın hemşehrimiz olması 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın bizler için ayrı bir önem taşımasına vesiledir." dedi.
Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
"İstiklal mücadelemizin sembolü olan bu anlamlı günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmesi geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Bugünle yarın arasındaki köprü olan gençliğimiz aydınlık yarınlarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır.
İstiklal şuuruyla yetişen gençlerimiz, tarihlerine sahip çıkmaları, milli değerlerine bağlılıkları, her açıdan nitelikli ve donanımlı olmaları, Kahraman Türk Kadını Şehit Şerife Bacımızın ibretlik fedakarlık hikayesini benimsemeleri sayesinde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımada temel unsur konumundadırlar.
Tarihimizde ki dönüm noktalarından olan bu anlamlı günü Türk gençliğine armağan eden Atatürk, gençliğe verdiği değeri ve güveni ortaya koyarak Türkiye Cumhuriyeti’nin onların omuzlarında yükseleceğini ifade etmiştir.
İnanıyorum ki yarınlarımızın teminatı gençlerimiz, ülkemizi daha da ileriye taşıma noktasında gerekeni yapacak, araştıran, üreten, sorgulayan, aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlı Kurtuluş Savaşı ruhunu taşıyan bireyler olarak ülkemize değer katmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir.
Bu sene dünya genelinde yaşanan pandemi süreci nedeniyle, diğer özel günlerimizde olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda da sokaklarda olamayacağız.
Ancak eminim ki, her bir vatandaşımız bu heyecanı ruhunda hissedecek, gönüllerde buluşarak büyük bir coşkuyla yaşayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutluyor, ülkemiz ve milletimiz için aydınlık dolu yarınlar ve daha nice yıllar temenni ediyorum.
Ayrıca Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, şükran, rahmet ve minnetle anıyorum.”